Актуално

На фокус

„Българите са неблагодарни“. Борисов пак събра кабинета си на седянка. Всички му рапортуват чинно: „Да, г-н премиер!“

„Българите са неблагодарни“. Борисов пак събра кабинета си на седянка. Всички му рапортуват чинно: „Да, г-н премиер!“

27.04.2021

Втори фронт

2898


Борисов пак събра кабинета си на седянка. Всички, наредили се около кръглата маса, му рапортуваха, обръщайки се чинно към него с: „г-н премиер“
„Чудя се на тази безотговорност в България, настават толкова тежки времена, ние един месец чакаме да си отидем. И понеже сме отговорни затова сме тука, после да става каквото ще, ние имаме грижа за вас, за хората, за всички. Продължаваме да мислим отговорно, въпреки мотаенето на президента с даването на мандатите, но времето си лети. Мина един месец от изборите. Хотелите, ресторантите, нощните заведения искат да знаят как ще мине този сезон. Утре на Министерски съвет ще приемем като точка удължаване на пандемичната обстановка“, заяви министър-председателят в оставка Бойко Борисов на поредната утринна разговорка.

От своя страна вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова обяви, че има готовност за започване на летния туристически сезон и той ще се проведе при спазването на всички протоколи.

„Г-н премиер, Министерството на туризма ще представи единен протокол за пристигане в страната, като ще бъде съгласуван с всички здравни власти“, добави Николова.

„Г-н премиер, правилата за влизане в страната ни трябва да бъдат конкурентни с тези в другите страни. Те трябва да са в помощ на българския туризъм. В страната ще се влиза по три начина. Първият – с ваксинационен сертификат. Вторият начин ще бъде влизане чрез отрицателен PCR или сертифициран антигенен тест. Третият възможен начин ще бъде чрез документ за преболедуване през последните 6 месеца”, докладва здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

Стана ясно още, че от началото на май ще стартира процес по имунизацията на всички желаещи от сферата на туризма.

"Българите са неблагодарни, но представете си, ако ние като Турция обявим триседмично пълно затваряне. В пандемията сме по-добри от нашите балкански съседи с локдаун. Само вчера пристигнаха над 130 00 дози ваксини, предстоят по-големи пратки", обясни Борисов.

Относно руските туристи, той заяви: "Не им искаме шпионите, но туристите са добре дошли. Ще ги накараме да се чувстват прекрасно в България".

"Действаме отговорно, искам да съгласуваме мерите. Щом Българите искат да пътуват, то без пари не става. Повишиха се доходите на българите, затова пътуват", съобщи премиерът в оставка.

Интересното е, че на тази седянка беше и климатлогът на проф. Георги Рачев, който благодари "за тази среща".

"Радвам се, че има ясна визия за туризма. Ясни правила как се влиза в България, как българите ще се прибират от чужбина. Трябва тотална реклама с цялата мощ на страната. Трябва да се рекламира това, че сме безопасна държава с правила. Всеки един момент е изключително важен", съобщи той пред Борисов.

От наредилите се около кръглата маса представили на туристическия бизнес у нас се чуха възхищения колко било добро управлението на Борисов.

Трябваше отдавна да сме изчегъртани, да има тука един да тропа по масата и да вика „Путин, дай туристи”, коментира още премиерът в оставка.

Утре ще пратим и Плана за възстановяване и развитие, ако искат да го подписват. И щаб медицински не направиха, и план нямат, само казват не е хубаво, дайте да видим вашия. Нямат министри, нямат екипи да се види какво ще се прави във всичките тези сфери, отрави своите дежурни критики Борисов.

Защо сменят правилата - заради президента, за да има служебна победа. Някой като започне да прави нещо с умисъл, народът винаги го наказва, коментира още той.

  Източник: frognews

Свързани статии