Актуално

На фокус

Бивш началник в СДВР: ДАНС се ръководи от хора на Пеевски

Бивш началник в СДВР: ДАНС се ръководи от хора на Пеевски

07.01.2021

фрог нюз

1811


МВР в момента се намира в нормативен, структурно-функционален и управленски хаос. ДАНС изцяло се ръководи от заместниците, които са изцяло хора на Делян Пеевски. Изцяло е овладяна службата и е под контрол.
Това заяви пред Българското национално радио Валери Григоров, бивш началник на Охранителна полиция в СДВР и бивш директор на Гранична полиция.

“През цялото си управление премиерът Бойко Борисов е бил инициатор на алтернативни паралелни структури, създадени по негова инициатива и под негов пряк контрол, за да може да владее оперативната обстановка през тях”, посочи Григоров.

По думите му това е формирало алтернативни паралелни структури, които функционално съвпадат с основните структурни звена. 

Според него на базата на тез повтарящи се структурни звена към настоящия момент има 16 дирекции в МВР, които не работят добре и не подобряват управлението. 

“С управлението на Борисов няма никакво значение кой е вътрешен министър. В момента виждаме, че има един вътрешен министър, който не знае защо е там. Той пребивава единствено и само защото Борисов му е казал да бъде там министър, а не защото е наясно, не защото прави нещо”, категоричен беше Григоров.

Свързани статии