Актуално

На фокус

Биткойнът достигна най-високото си ниво от две месеца

Биткойнът достигна най-високото си ниво от две месеца

12.08.2022

Втори Фронт

46


Криптовалутата биткойн достигна най-високото си ниво за последните 2 месеца с очакванията, че данните за инфлацията в САЩ, които са под прогнозите, ще забавят затягането на паричната политика на Федералния резерв на САЩ (FED). Най-мощната криптовалута в света поскъпна с повече от 2% през последните 24 часа, като достигна 24 873 долара.

Цената на биткойна достигна най-високото си ниво от 13 юни насам, когато се търгуваше на 26 857 USD. Етериум, една от другите известни криптовалути, също достигна 2-месечен връх. Цената на етериум се повиши с над 3% през последните 24 часа до 1 931 долара.

Успоредно с положителното развитие на световните пазари на акции се увеличиха и пазарите на криптовалути. Глобалният апетит за риск, който се повиши след данните за инфлацията в САЩ, които се оказаха под очакванията, също подкрепи пазарите на криптовалути.

Според обявените вчера данни в страната индексът на потребителските цени (ИПЦ) не се е променил на месечна база през юли, докато на годишна база се е увеличил с 8,5%. Обявеният днес индекс на производствените цени (PPI) също се понижи с 0,5% на месечна база през юли, противно на очакванията, и нарасна по-малко от очакваното с 9,8% на годишна база.

Анализаторите заявиха, че след данните за инфлацията, които бяха под очакванията, се е увеличило очакването, че Федералният резерв на САЩ ще разхлаби ултратвърдата си парична политика.

Източник: bg-voice.com

Свързани статии