Актуално

На фокус

Биснесменът Илия Златанов е със заплаха за живота

 Биснесменът Илия Златанов е със заплаха за живота

11.01.2022

Втори фронт

3242


Бизнесменът Илия Златанов – главен герой от разследването на АКФ „Осемте джуджета“, е получил вчера заплаха за живота си. Това научи Фрог нюз от близки до предприемача. Източниците ни са лаконични за характера на заканата, тъй като смятат първо да уведомят днес МВР и лично вътрешния министър Бойко Рашков.
Близките на Златанов не изключват вероятността опасността да идва отново от кръгове около бившия шеф на столичното следствие и настоящ адвокат Петьо Петров-Пепи Еврото. Хората, от които е дошла заканата, са демонстрирали завидни финанси. В интервю за Фрог наскоро, Златанов сподели, че преди време е бил причакан пред офиса му и пребит.

Както вече стана ясно, предприемачът, който е имал проспериращ бизнес за асансьори у нас, е бил рекетиран и изнудван да го прехвърли на указано му от Еврото лице. На срещите, които Златанов е провеждал с Еврото в ресторант „Осемте джуджета“, рекетираният мъж е виждал на крак да отиват и ръководни лица от прокуратурата. Оказа се още, че заведението през цялото време е било пазено от полицейски патрул, а по това време вътрешен министър бе Младен Маринов – настоящ депутат от ГЕРБ.  

Рекетьорската сага, в която според разказа на Златанов, участва и бившия собственик на „Делта гард“ – Митко Каратиста, се оказа доста заплетена. Една от луксозните коли на бизнесмена – джип Тойота „Тундра“, е отишла в ръцете на дъщерята на Младен Маринов. Малко преди протестите, обаче тя го прехвърля на мъж, за когото се твърди, че е в близки отношения с Маринов. Случаят „Осемте джуджета“ вече започна да се разплита от ГДБОП.  

С разкритията си, Илия Златанов осветли патологичната обвързаност между прокуратура, бизнес и власт.  

Заплахи за живота си наскоро получиха журналистът Атанас Чобанов и общинския съветник  в СОС Борис Бонев.

  Източник: frognews

Свързани статии