Актуално

На фокус

Биляна Петрова: Здравето ми е съсипано, елате да ме подкрепите в съда

Биляна Петрова: Здравето ми е съсипано, елате да ме подкрепите в съда

12.09.2021

Втори Фронт

605


Здравето ми е съсипано. Това написа във Фейсбук бившият зам.-кмет на ”Младост” Биляна Петрова. Тя прикани хората на 15 да я подкрепят в съдебна зала, когато ще се гледа искането й за отмяна на домашния арест. Ето какво написа тя във Фейсбук:

На 15.09.21 г. от 10:30 Ч. в зала 22 на ВКС (Съдебната палата) има заседание за ОТМЯНА НА ДОМАШНИЯ АРЕСТ. ПРИЯТЕЛИ, ако можете, ЕЛАТЕ ДА МЕ ПОДКРЕПИТЕ!
Причините в молбата ми до съда са:


1. ЗДРАВЕТО МИ Е СЪСИПАНО, нервите също – даже ми е трудно да запомня диагнозите само от последните 2 месеца – хормонален дисбаланс, липса на витамин Д, висок холестерол, проблеми със сърцето, възпаление на очите, няколко възпаления на венците,..... Имунитетът ми е сринат. Има дни, в които изпитвам силна болка на няколко места.
СПОРЕД ЛЕКАРИТЕ МИ ТРЯБВА ФИЗИЧЕСКА АКТИВНОСТ НА ОТКРИТО, достъп до СЛЪНЦЕ И ЧИСТ ВЪЗДУХ, например разходи в парка.


2. ВЛОШАВАНЕ НА ДЕМЕНЦИЯТА и проблемите със СЪРЦЕТО на 83 годишната ми МАЙКА. Под домашен арест не мога да се грижа за нея. Последният пример – тази неделя тя се изгуби. Повече от 1 час беше в неизвестност. Сама, без ключове и телефон е обикаляла улиците. А аз седях безсилна вкъщи, защото е почивен ден, съдът не работи и няма кой да разгледа молба за излизане. Благодаря на всички роднини и съседи, които я търсиха, намериха и върнаха в къщи. А следващия път – какво ще стане?
По закон само аз мога да я заведа на лекар (само най-близкият роднина дава информирано съгласие).Но за да я заведа на лекар, трябва да поискам разрешение най-късно предния работен ден. Ако получи криза в почивен ден – ще трябва да избирам – да оставя мама да се мъчи и да се моля да оживее или да я заведа на лекар и веднага да ме тикнат в ареста.


3. Арестувана съм прекалено дълго - 3,5 години без влязла в сила присъда! Това са 1242 дни, от тях 274 ме мъкнаха по арести и затвори с пранги и белезници. И 968 дни съм ДОМАШЕН АРЕСТ – затворена между 4-те СТЕНИ на панелния АПАРТАМЕНТ.

Източник: frognews.bg

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания