Актуално

На фокус

Бил Гейтс: Промените в климата и биотероризмът са следващите заплахи

Бил Гейтс: Промените в климата и биотероризмът са следващите заплахи

08.02.2021

фрог нюз

759


Изменението на климата и биотероризмът са следващите заплахи за човечеството след пандемията. Това каза в интервю за YouTube канала Veritasium основателят на ”Майкрософт” мултимилиардерът и филантроп Бил Гейтс. ”Първата заплаха е изменението на климата”, каза Гейтс, попитан за опасностите, за които светът не е подготвен.
Втората заплаха, според Гейтс е биотероризмът. "Някой, който иска да причини вреда, може да създаде изкуствен вирус, което означава, че вероятността да се изправим срещу него е по-висока в сравнение с естествените епидемии като тази", добави той.

Наскоро Гейтс каза в интервю за германския вестник "Зюддойче Цайтунг", че светът не е готов за следващата пандемия, която може да бъде десет пъти по-лоша от пандемията от COVID-19. "Надявам се, че след две години ситуацията ще изглежда по различен начин. Ваксини, тестове, лекарства, епидемиология и мониторинг - много може да се направи", каза той.

Според Гейтс коронавирусът е станал част от всекидневието в същата степен като земетресенията или изменението на климата и реакцията на подобни заплахи в бъдеще трябва да бъде глобална, пише още БГНЕС.

Свързани статии