Актуално

На фокус

Без монго шум името на Делян Добрев отпадна от делото ”Белене”

Без монго шум името на Делян Добрев отпадна от делото ”Белене”

12.02.2021

frognews

1259


Бившият министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев тихо е отпаднал от обвинителния акт по делото “Белене”. На съд са предадени други двама, оглавявали ресорното министерство - Овчаров и Петър Димитров, както и двама бивши шефове на НЕК - Мардик Папазян и Любомир Велков.
Прокуратурата е внесла обвинителния акт в Специализирания наказателен съд  преди няколко дни - на 8 февруари, и без много шум. Името на Добрев обаче липсва.

Той бе привлечен в качеството си на обвиняем през 2016 г. Безстопанственост около проекта АЕЦ “Белене” е причинила щети за държавата в размер на 500 милиона лева. От 2016 г. насам обаче повече информация за разследването не е публикувана, съобщават от Антикорупционния фонд

Впечатление обаче прави друго. Внасянето на друг обвинителен акт на същата дата бе официално съобщено от държавното обвинение с прессъобщение, което и днес може да се види на страницата на прокуратурата. В медиите веднага се разпространи информацията, че става дума за разследването срещу братя Бобокови, а на следващия ден делото беше публично разпределено в Специализирания съд.

Стои въпросът защо има двоен аршиин в публичността, с която държавното обвинение оперира по отношение на двете дела. Въпрос има и по отношение отпадането на името на Делян Добрев.

 

Свързани статии