Актуално

На фокус

Беновска вече не може да "пита",защото е аут от ефир

Беновска вече не може да

17.01.2021

Дневник

5124


След като "Нова телевизия" придоби "Канал 3" и го прекръсти на "Нова нюз" от програмата му изчезна предаването на Илиана Беноваска - "Беновска пита", в което всяка неделя гостуваха министри и управляващи политици, а водещата му често атакуваше опозицията. Не е известно на какво се дължи това решение. В момента собственикът "Адванс Медиа Груп" е във финална фаза на продажба на цялата медийна "Нова Броудкастинг Груп" и дали промените в програмата са свързани с купувача "Юнайтед груп", очакващ одобрение от Комисията за защита на конкуренцията или с други причини няма официален коментар.

Водещата Илиана Беновска, редовно придружаваща премиера Бойко Борисов и правителствени делегации при пътуванията им, не е сред лицата на "Нова нюз" и не е включена в промоционалните клипове за новия канал. В новинарската медия са пренесени авторските предавания като "Офанзива с Любо Огнянов" на Любомир Огнянов и "Патарински live" на Димитър Патарински.

Пред "Дневник" от "Нова телевизия" заявиха лаконично, че програмата на двата канала може да бъде видяна на сайта на медията. Оттам не отговориха на допълнителните въпроси. В програмата във времето, когато се излъчваше шоуто на Беновска, е разположено "Неделята на Нова" с водеща Мая Костадинова (кадър на ТВ7 и Канал 3). То се излъчва по "Нова тв" повече от година и е сред предаванията, които в момента вървят едновременно и в новинарския канал.

Страницата на "Беновска пита" във "Фейсбук" не е обновявана от края на ноември, на нея все още стои логото на "Канал 3" и само линкът - макар и съдържащ "kanal3" - отвежда към главната страница на "Нова телевизия".

"Дневник" потърси и Беновска за това какво става с предаването ѝ и нейният отговор бе единствено "Почивам си". Попитана колко време ще си почива, тя каза "Какво, да не съм пред прокуратурата?" и заяви, че не отговаря на въпроси от личен характер и всякакви други питания може да отправим към телевизията.

Последното предаване "Беновска пита" е излъчено в ефира на "Канал 3" в началото на декември миналата година, а неговата програма спря от 14 декември и част от нея преля в "Нова нюз".

Беновска обаче продължава предаването си в ефира на радио "К2", показва програмата му за януари (преди това "Беновска пита" се излъчваше едновременно в тв и радио ефира).

В изданието от тази събота (16 януари) в редовния си коментар, тя задава и типичните си реторични въпроси към премиера Бойко Борисов с основен акцент "Г-н Борисов, силен ли сте да разчистите боклуците от политиката, бизнеса и медиите на 4 април, за да не ви "разчистят" те ?" Беновска изрежда какво според нея дебре премиера, като споменава и "частните големи български телевизии, неизвестно в какви ръце".

Дали "Беновска пита" ще възстанови телевизионния си формат и в кой ефир или ще се разпространява само през нейните канали във видео, ще се разбере в следващите седмици. Както и дали ще продължат да гостуват министри и други политици - изявите на министри се одобряват от Министерския съвет, а представителите на ГЕРБ се координират от прецентъра на партията, в който отиде личния ПР съветник на премиера Севдалина Арнаудова (тя продължава най-често да снима на живо изявите му от джипа).

 

Свързани статии