Актуално

На фокус

БЕДНИТЕ: Ние осигурихме вятъра на ПРОМЯНАТА

БЕДНИТЕ: Ние осигурихме вятъра на ПРОМЯНАТА

21.06.2022

Мартин Карбовски

1241


Политиците явно не разбират: колкото повече втвърдявате твърдите си ядра, толкова повече е рехава перифрията.

В момента всички партии свалиха нивото, свалиха гарда и се ритат в слабините. 

Политическият ни живот прилича на бой в махалата, святкат саби и ножове, леят се псувни и ругатни, лъжи и прокоби, толкова цинично е всичко, че самият цинизъм обидено се е прибрал вкъщи и си е изключил телевизора. В цинизма има смисъл, а в това, което правите в парламента смисълът е невидим за хората.

Вятърът на промяната духа ли? Или духа, колкото бедните да разберат, че в народното събрание им се подигравате. Вече всичко знаем - вятърът на промяната духаше на богатите (в платната). Бедните осигуриха въздуха, теченията и падането на колене. А сега какво получиха?

Не само бедните - всички българи отплуват в морето на политическото разочарование с каквото могат - едни с къщи на село, други с децата си зад граница. 

Тия ли са нашите? Ти от кои си? 
Защо се продаде на тия? Ама ти не гласува ли за ония?

Това вече са безсмислени въпроси. Моделът на демокрацията, гарантиран от чужди посолства вече е изчерпан. Агонията не е само за ПП или ИТН. Погледнете ДПС и БСП - как продължава тоя сериал?

ГЕРБ таят надежди, които никой няма да позволи да бъдат реализирани. Кой идва? “Възраждане” не са разрешени, Президентът иска да си изкара мандата и да не излюпва като инкубатор нови и нови политически хлебарки. 

Как се чувствате, хорица, човеци, народ? Добре ли сте?

Виждал съм хора по селата - толкова често крадецът влиза в къщата им, толкова често им взима, каквото намери, че стопаните на къщата вече махат с досада - да влиза, да влачи. Дори не заключваме вече.

Друго няма. Процесът на съпротива се е превърнал в досада. Толкова крадене и безчестие, че вече е досадно. Вече не боли, анестезирахме се откъм политически вълнения.

След социализма тече само един процес - на раздробяване. Атомизация. 

Коалициите бяха двойни, тройни, четворни - все повече партии в Парламента, все по-малко представени българи във властта. 

Колкото повече демокрацията цъфти, толкова повече овълчени демократи, които ти обещават гражданска война. Политическият ни живот е така извратен, че порнографията се оглежда за сюжети в него.

Раздробяване. Умните хора мълчат. Прагматиците се изнасят. Реалистите изучават “Калашников”. Изгубената политическа идентичност винаги влачи след себе си катастрофа и загубени територии.

А помните ли какво ви обещаха?

Няма и помен от идеята за свобода и демокрация. 

Време е за смяна на системата. 

Избираме всичко друго, но не и това.

Свързани статии