Актуално

На фокус

Банда от 10-12 човека преби баща и син с брадви и дървени колове в Лом

Банда от 10-12 човека преби баща и син с брадви и дървени колове в Лом

10.08.2022

Втори Фронт

171


Тумба от 10-12 човека нахлула в частен дом и нанесли бой на бащата и сина с брадви и дървени колове.

Досъдебно производство за причиняване на тежка телесна повреда след сбиване между жители от два ломски квартала е образувано в РУ - Лом.

На 09.08.2022 г. около 00.40 ч. от ЕЕН 112 в РУ-Лом е получен сигнал за възникнал масов бой на два адреса в ломския кв. „Младеново“. 

Незабавно към мястото е насочен дежурен автопатрул, който установява трима жители на квартала – баща на 68 г. синът му на 47 г. и мъж на 42 г от съседен адрес. По техни данни, минути по-рано същата нощ в дома на бащата и сина в ломския квартал „Стадиона“ нахлули около 10-12 човека, част от които познавали, а други не. Групата мъже им нанесла побой с брадви и твърди предмети и изчезнали. 

От побоя са пострадали 47-годишния мъж – след хирургична намеса му е отстранен далака и оставен на лечение в МБАЛ Лом. Неговият баща също е настанен на лечение в МБАЛ Лом, с данни за счупени ребра, оказана е медицинска помощ и на други участници в сбиването, след което са освободени. 

Според показанията поводът бил възникнало преди това сбиване на личностна основа в ломския квартал „Хумата“ между синовете на 47-годишния – на 25 г. и 27 г., и техни опоненти от квартал „Стадиона“.

С цел недопускане разрастване на конфликта, районът е обезпечен от полицейски служители на РУ - Лом. От проведените оперативно-издирвателни към момента в РУ Лом за 24 часа са задържани 3 лица, съпричастни към извършването на побоя. 

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Източник: 24 часа

Свързани статии