Актуално

На фокус

Авторите на "Корона, чао" с нов хит послание към Борисов

Авторите на

14.12.2020

vesti.bg

165


Mакедонците Дац и Александър, които цял свят запомни с хита "Корона, чао", продължават да създават вълнуващи кавъри.

Този път актьорът Драган Спасов-Дац и композиторът Александър Митевски припомнят неостаряващия български хит "Целувката на Ана".

Както всичко, с което се захващат двамата творци, така и този път проектът е поднесен атрактивно и изненадващо. Ако не за друг, то със сигурност за българската публика.

В своя Facebook профил Дац на официално видео се обръща директно към българския министър-председател Бойко Борисов в типичния за него хумористичен стил.

"Господин Борисов, пиша ви на моя език, защото знам, че се разбираме добре и за двата езика нямаме нужда от преводач. За нас най-близкият съсед е като роднина. При него ходиш за помощ по всяко време, а той прави същото, когато има нужда от нещо. Дали ти трябва захар, брашно, хляб, клещи, да се пренесе нещо..., на помощ идва първият съсед".

По-нататък в публикацията Дац разкрива идеята на проекта, наречен "Любовен паспорт", с любовни песни от целия регион.

В него вече има включена македонска, гръцка, сръбска, босненска, влашка, руска, турска и българска. Мисията на дуета, както обяснява самият Драган Спасов, е да разпространява любов чрез музиката.

"Всички песни са прекрасни, изпети с много любов, а за песента и любовта няма граници, особено ако нямаме нужда от превод, за да разберем думите", пише Дац.

Двата ни езика са сходни и затова вие без проблем слушахте нашата песен "Корона, чао", дори я споделихте на вашата Facebook страница", продължава обръщението си към българския премиер македонският актьор.

Песента "Целувката на Ана" е изпята в оригинал на български и нейното послание към Борисов, както самите автори пишат, е:

"Да не позволим да търсим помощ от съседите на другите етажи, защото те вече имат своя първи съсед".

През април т.г. преработена италианска антифашистка песен се превърна в истински хит в Македония и у нас. Балканската версия на "Bella Ciao" звучи като "Корона чао" и взриви социалните мрежи. Премиерът Бойко Борисов също слуша песента в колата си.

Хитът е на македонските изпълнители Александър и Дац. До момента видеото има повече от половин милион гледания в интернет.

Свързани статии