Актуално

На фокус

Автобус на градския транспорт катастрофира в София

Автобус на градския транспорт катастрофира в София

28.09.2022

Втори фронт

369


Автобус на градския транспорт в София се вряза в мантинелата и затвори част от "Цариградско шосе" в района на 4-и километър. Няма жертви и пострадали.

Булевардът е блокиран в посока центъра на столицата, а движението към ж.к. "Младост" се осъществява в бус лентата.

Свидетел на катастрофата, който е пътувал в друг автобус разказа в "Денят започва", че при изпреварване единият шофьор е изгубил управление, автобусът се е завъртял и е застанал напряко на бул. "Цариградско шосе".

Движението ще бъде възстановено след малко. В момента платното за движение се почиства от разлято масло, антифриз, нафта", заяви Красимир Димитров - директор на Дирекция "Аварийна помощ и первенция" към Столична община.

Автобусът се е движил по линия 304 от "Дружба" в посока Орлов мост. Тръгва от спирката на болница "Света Анна", пред него е имало друг автобус на градския транспорт по линия 404 и водачът е изпреварил автобуса. При изпреварването пътниците са му казали, че съчленението му се е разклатило и е натиснал спирачки. Не е успял да овладее превозното средство. Според него, настилката е била и хлъзгава и се е озовал в мантинелата", обясни Кирил Георгиев - директор на гараж "Малашевци".

Източник:БНТ

Свързани статии