Актуално

На фокус

Австралия депортира Джокович. Има забрана да стъпва там за три години

Австралия депортира Джокович. Има забрана да стъпва там за три години

14.01.2022

Втори фронт

761


Визата за Австралия на Новак Джокович беше анулирана от министъра на имиграцията Алекс Хоук „по причини за здраве и добър ред“ и сега е изправен пред депортация от страната само три дни преди началото на Australian Open.
Решението идва, след като 34-годишният сърбин успешно оспори предишния опит на Австралия да отмени визата му.

В изявление в петък Хоук каза: „Днес упражних правомощията си съгласно раздел 133C(3) от Закона за миграцията, за да отменя визата, притежавана от г-н Новак Джокович от съображения за здраве и добър ред, въз основа на това, че е била публично. интерес да го направя."

Той добави, че правителството „е твърдо ангажирано със защитата на границите на Австралия, особено във връзка с пандемията Covid-19“ и че е „внимателно обмислило“ случая Джокович.

Съгласно тази част от Закона за миграцията Джокович е изправен пред тригодишна забрана за влизане в Австралия, освен ако не може да посочи убедителни обстоятелства, които са в интерес на Австралия.

Адвокатите на Джокович незабавно обжалваха последното решение във Федералния съдебен район и семейния съд и на играча беше разрешено да продължи да тренира, докато делото се гледа този уикенд.

   Източник: frognews

Свързани статии