Актуално

На фокус

Атанас Атанасов: Трябва да се махне корумпираната борисова държава

Атанас Атанасов: Трябва да се махне корумпираната борисова държава

12.04.2021

Втори фронт

1998


Проблемът е статукво и борба срещу него. Тоест борба срещу корупцията. Трябва да се махне корумпираната борисова държава. това каза съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов по БТВ.
ДБ е солиден субект. За 4 години, каквото сме казали, сме го изпълнили. С ДПС не се виждам във властта. На първо място ДБ ще се борим да се възстанови парламентарната република.  Ние не можем да изгоним БСП от НС. Но няма да подкрепим правителство с БСП.

Предното правителство претъпя пълен провал с РСМ.  Не искам да коментирам ВМРО и техни представители. Техните патриотарски възгласи замъглиха, че техен сподвижник го разследват за продажба на българско гражданство. Не помня дали тях ги интересува този бизнес.

Незабавни преговори със суверена на РСМ. Имаме желание РСМ да бъде приобщена при съблюдаване на националния ни интерес. Трябваше да се реши този проблем. Ние нямаме жп и авиовръзка с тази страна. Нямаме търговски отношения.

Това е първото ми тв интервю и виждам, за съжаление, че ще е кратко. Имаме 27 народни представители. ДБ е устойчив и последователен политически субект. Първата и втората политическа сила не казват нищо. ГЕРБ нямат шанс да съставят правителство, защото са изолирани заради корупцията и безобразието. Слави Трифонов и неговата формация са на ход. Ако ни поканят на преговори, можем да обсъдим как да се формира мнозинство и правителство, които да отстрани ГЕРБ от власт. Това е наш приоритет.

Сега се борят две тенденции. Едната е да се състави правителство, другата е да се ходи на предсрочни избори. Не зная коя от тези тенденции ще спечели. Може да изберем едно правителство с 240 гласа като нищо.

 Източник: frognews

Свързани статии