Актуално

На фокус

Антоанета Стефанова прие и върна мандата на ”Има такъв народ” на президента ВИДЕО

Антоанета Стефанова прие и върна мандата на ”Има такъв народ” на президента ВИДЕО

28.04.2021

Втори фронт

5442


Гросмайстор Антоанета Стефанова прие и върна мандата за съставяне на правителство от партия ”Има такъв народ” на президента Румен Радев.
Стефанова заяви, че от ИТН няма да влизат в безпринципни коалиции.

Именно в кризи като днешната България се нуждае от редовно и ефективно правителство. Разбирам и вашите мотиви, защото устойчиво правителство не може да бъде съставено на базата на безпринципни коалиции", заяви от своя страна държавният глава, след като прие папката с върнатия мандат.

Обществото ни от години очаква Народното събрание да вземе конкретни решения за изсветляване на изборния процес. Решенията на българския парламент трябва да бъдат взети независимо от изпълнителната власт. Наред с всички предложения, разглеждани в НС, липсва най-важното – правителството в оставка продължава да не внася актуализация на бюджета, което продължава да лишава българските пенсионери от подкрепа, каза още Радев.

Дотук се стигна, след като коалицията ГЕРБ - СДС не успя да състави правителство.

Преди дни лидерът на "Има такъв народ" обяви, че световният шампион по шах Антоанета Стефанова е тяхното предложение за министър-председател, но ще върне мандата веднага, защото "партията няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави стабилно правителство".

Така парламентарната рулетка ще се завърти отново и държавния глава ще реши в срок до седмица коя да е третата политически сила, на която да връчи мандата за излъчване на кабинет.

[video]

  Източник: frognews

Свързани статии