Актуално

На фокус

Ансамбълът ни няма да участва на Световното в Баку заради ”недоразумение”

Ансамбълът ни няма да участва на Световното в Баку заради ”недоразумение”

22.04.2022

Втори фронт

347


Българският ансамбъл по художествена гимнастика не участва на Световната купа в Баку този уикенд, тъй като не е получил покана от организаторите, но причината е организационно недоразумение. Това разкри президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.
"Според нововъведеното правило за участие на световни купи и неучастието на ансамбъла ни на световното първенство в Япония, БФХГ трябва да получи официална покана от ФИГ, след като страната домакин е написала в срокове такава покана до ФИГ за участие на българския ансамбъл. Такава покана ние получихме от ФИГ за Атина, за Ташкент и за Пезаро.

За Баку не получихме. За да не се пораждат излишни неверни коментари, бих искала да уточня, че отношенията между България и Азербайджан, както и между мен и Марияна са отлични. В подкрепа на това ще споделя, че тя ми се обади преди дни, за да ми обясни, че е станало някакво забавяне и недоразумение. Уверявам ви, че няма драма и мистериозни отношения", съобщи Раева във Фейсбук.

   Източник: frognews

Свързани статии