Актуално

На фокус

Анна Заркова: Разграждането на корупционната държава ще се окаже по-трудно от това на тоталитарната

Анна Заркова: Разграждането на корупционната държава ще се окаже по-трудно от това на тоталитарната

07.12.2021

Анна Заркова, фейсбук

2482


По всичко си личи, че разграждането на корупционната държава ще се окаже по-трудно от това на тоталитарната. Свалянето на Живковия режим беше подготвено от собствената му номенклатура, то почти не срещна съпротива и беше масово аплодирано.

Но Корупционният режим, както виждаме, има много яростни защитници. Кои са те?
Това са политическите кукли, чиито трагикомични изпълнения в бутафорните правителства и в парламента са пребогато заплатени. Това са кукловодите им, превзели България за собствена употреба - с четирите й власти и с всичките й богатства: горите, реките, язовирите, предприятията, хазната. Това са и поканените на тяхната маса - чиновници, партийни шефове, банкери, бизнесмени, редактори. Това са и сервитьорите им, шутовете, мисирките, играчите на карти, компаньонките, професорките, синдикатите и прочие персонал. Това са и консуматорите на трохите от безсрамния им гуляй. И перачите на парите им през "институти" и фондации. И охраните им от криминални авторитети и силоваци. И жените им, любовниците, баджанаците. И уличените в корупционни престъпления олигарси. И жертвите им, оглупели в нищетата си от страх - за мизерната заплата, за добитото с рушвет местенце в детската ясла...
Списъкът с персоните, които си искат корупцията, е дълъг - допълнете го, ако искате. Но и така е ясно - яростна ще е последната им битка.

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания