Актуално

На фокус

Ангелов сравни ваксините с кренвиршите: Хората и в тях не знаят какво има, но ги ядат

Ангелов сравни ваксините с кренвиршите: Хората и в тях не знаят какво има, но ги ядат

02.04.2021

Втори Фронт

1211


Не знаете какво има във ваксините, и в кренвиршите не знаете, но ги ядете. Всички производители на ваксини са утвърдени в областта си и са направили така, че да минат изпитанията в първа, втора и трета фаза. Това коментира министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов по време на онлайн дискусия с Цвета Караянчева.
"Взехме няколко решения в България, които вече се прилагат в ЕС. Не сме имали намерението да бъдем самонадеяни или да се пъчим, напротив – най-ценното качество в такава ситуация е смирението. В нито един момент не сме жалили средства. Да, в част от решенията сме бъркали, допускахме грешки, защото този вирус опроверга всички учени в света. Чехия, например, изпраща пациенти в Германия, а България успя да се оправи сама. Подготвихме страната за втората, а сега и за третата вълна. Българите ни са най-важни, няма да спрем да мислим така. Швейцария и Гърция имаха проблеми с реанимационните си легла, а ние управляваме нещата и те се получават'', разказва  министър Ангелов.

"Политиците жонглират с темата за COVID-19, всеки се заиграва – един със страховете на хората, друг с техните надежди... но всички те преследват политически цели. Изборите ще минат, политиците са преходни. Тези лъжи, които се употребяват, са жестоки – ще костват човешки животи и възпитанието на децата и никой няма да поеме отговорност, просто защото хората са такива'', смята министърът на здравеопазването.

Свързани статии