Актуално

На фокус

Ангелов: Няма да остане човек в България, който да иска да се ваксинира и да не може

Ангелов: Няма да остане човек в България, който да иска да се ваксинира и да не може

21.02.2021

onovini.eu

2632


„Желаещите да се ваксинират в цялата страна са хиляди, опашките са много. Обмисляме възможността от утре от следобедните часове да продължават „зелените коридори” за ваксиниране. До края на деня ще дадем указания до Регионалните здравни инспекции. В големите градове, където опашките продължават и до късните следобедни часове, имаме готовност за разкриване и на денонощни ваксинационни кабинети”.

Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов, предава NOVA.

Той увери, че има достатъчно ваксини.

„Всеки български гражданин, независимо от здравния му статус, може да бъде ваксиниран. Няма да остане гражданин, който да иска да бъде ваксиниран и да не бъде”, каза още Ангелов.

Министърът призова медиите към достоверна информация, по повод ваксинирането, като обясни, че никъде по света няма данни, доказващи, че имунизирането с различни препарати на едно лице, може да доведе до ефект. Точно обратно, първата и втората доза следвали да са от един вид ваксина.

Близо 10 000 човека се очаква да се ваксинират до края на днешния ден. Стана ясно още, че в понеделник се ще получим нова доза ваксини.

Разбра се и че от 3 март лицата, желаещи да се ваксинират, ще могат да се записват за това по електронен път. Към момента кабинетите в страната за имунизация са 318.

 

Свързани статии