Актуално

На фокус

Ангел Джамбазки: Ти закупи ли си новите полово неутрални карти?

Ангел Джамбазки: Ти закупи ли си новите полово неутрални карти?

25.01.2021

Втори Фронт

1528


Всичкият Мравин втасал, така да се каже, мис Бръмба и неговото "сиблинг" госпожица Бътърфлай и двата гей лебеда още не са постигнали търсения от прогресивните мултикулти  екстремисти ефект, а „Дневник“ вече ни съобщава истински важните неща. 
Борбата с бялата привилегия, мизогинизма и сексизма в планетарен мащаб е отбелязала нова важна победа. Е, в "Дневник" не са успели съвсем да вдянат как точно се превежда "Поп", защо не е поп и защо е с корона, но това са бели кахъри. 
Апропо, може ли още да се пише и казва "бели кахъри"? 
Важното е, че младата дама е разрешила наболял световен проблем. Дано не разбере, че има и игра шах, че там ще настане истински страшната касапница. Там не е една белята. 
Тази ретроградна игра е пълна с предразсъдъци, сексизъм, бяло превъзходство. Царят е най-важен, белите започват първи. Даже има бели и черни фигури. Обаче пък царицата/дамата/ е най-властната фигура. Може би трябва да се махне царят. И офицерите. И топовете. И конете. И всички фигури да са едноцветни. Или на райета. И всичките да са царици. Или пешки. Обаче какво ще правят с останалите стотина (към днешна дата) социални пола, идея си нямам.

Свързани статии