Актуално

На фокус

Американският съд осъди Кевин Спейси да плати 31 милиона долара

Американският съд осъди Кевин Спейси да плати 31 милиона долара

25.11.2021

Втори фронт

188


Създателите на политическата поредица "Къща от карти" водиха тригодишна битка с бившата звезда на шоуто за загуба на печалби. Кариерата на Спейси приключи през 2017 г. заради обвинения в сексуален тормоз.

Съдът в САЩ нареди на Кевин Спейси да плати близо 31 милиона долара (27,5 милиона евро) на продуцентите на сериала "Къща от карти" за финансови загуби, понесени след уволнението му поради обвинения в сексуално неправомерно поведение, показват съдебните документи, публикувани по-рано тази седмица.

MRC, компанията зад популярната политическа драма, излъчвана по Netflix, заяви, че разследването е установило, че Спейси е нарушил порядките за тормоз по време на създаването на сериала.

Какво се опитаха да докажат продуцентите на "House of cards"?

Съдът в Лос Анджелис постанови на 19 октомври, че Спейси не е спазил както договорите си за актьорско майсторство, така и за изпълнителен продуцент по време на петсезонното шоу.

Кариерата на 62-годишния носител на "Оскар" внезапно приключи през 2017 г. на фона на обвинения в сексуално неправомерно поведение.

Главната роля на Спейси в шестия сезон на сериала "Къща от карти" беше отменена, тъй като актьорът бе уволнен от различни филмови студиа.
Продуцентите на шоуто трябваше да пренапишат сценария, за да премахнат неговата роля и да съкратят сезона от 13 на 8 епизода, което доведе до загуби от десетки милиони, се твърди в документа.

„Безопасността на нашите служители, сцени и работна среда е от първостепенно значение за MRC и се стремим да настояваме за отчетност", се казва в изявление на компанията в понеделник.

По време на съдебната битка, продължила повече от три години, адвокатите на Спейси твърдяха, че действията му не са били съществен фактор за загубите на шоуто.
Трима частни арбитри най-накрая намерили решение за MRC, след като двукратният носител на Оскар обжалва по-ранното постановление.
Независими разследвания установиха, че Спейси е тормозил сексуално много от работещите под него. Други звезди, негови колеги, също бяха изправени пред подобни обвинения, когато така нареченото движение #MeToo удари по-специално развлекателната индустрия.

Последваха различни граждански дела, въпреки че единственото наказателно дело, заведено срещу актьора, за предполагаемо опипване на 18-годишно момче, беше отхвърлено от прокурорите на Масачузетс през 2019 г.

   Източник: highviewart

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания