Актуално

На фокус

Алибегов скочи на Кацаров: Няма как виден антиваксър да убеди хората да се ваксинират

Алибегов скочи на Кацаров: Няма как виден антиваксър да убеди хората да се ваксинират

27.09.2021

Втори фронт

325


Няма как човек, който е виден антиваксър да убеди хората да се ваксинират. Преди да стане министър, г-н Стойчо Кацаров говореше по различните студия, че няма вирус и няма смисъл от маски. Именно затова му искахме оставката. С тези думи председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов скочи от ефира на Нова телевизия срещу здравния министър Стойчо Кацаров.
„Дадохме 10-дневен срок, за да се запознаят новите министри с поредните писма, които написахме. Стана ясно, че няма икономически мерки за бизнеса въпреки всички обещания. Единствената мярка 60/40 сега е направена по начин, по който само държавните дружества може да се възползват. С идването на служебния кабинет мярката беше трансформирана. Преди от нея можеха да се възползват бизнеси с 20 % спад на оборота спрямо 2019 г., сега могат само тези с 40 % спад. Такъв спад повече от един месец означава фалит. Разходите са в пъти по-големи в сравнение на 2019 г. заради поскъпването на горивото и тока”, обясни Алибегов и поясни, че никога не са били съгласни да работят само с ваксинирани клиенти.

 

„Не може да работим единствено с имунизирани поради ниския брой вакксинации. Ако ще се въвеждат такива мерки, трябва да са за всички в търговията. Ако стане така, трябва да може да се допускат и клиенти с отрицателен COVID тест”, добави Ричард Алибегов.

   Източник: frognews

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания