Актуално

На фокус

Алек Болдуин ще бъде обвинен в непредумишлено убийство

Алек Болдуин ще бъде обвинен в непредумишлено убийство

20.01.2023

Втори фронт

43


Актьорът Алек Болдуин ще бъде обвинен в непредумишлено убийство заради стрелбата с реквизитен пистолет по операторката Халина Хътчинс по време на снимките на уестърн филма "Rust" през 2021 г., предадоха световните агенции. 

Инцидентът се случи в ранчо близо до Санте Фе, Ню Мексико. 

Хана Гутиерес Рийд, която е отговаряла за оръжията на снимачната площадка, също ще бъде обвинена.

Окръжният прокурор на Санта Фе Мери Кармак-Алтуис обяви, че на двамата ще бъдат повдигнати по две обвинения до края на месеца. „Реших, че има достатъчно доказателства. Никой не е над закона и всеки заслужава справедливост“, каза тя, цитирана от BBC.

Ако бъдат осъдени, и двамата са изправени пред до 18 месеца затвор и глоба от 5000 долара.

Режисьорът Джоел Соуза също беше ранен при стрелбата, но по този инцидент няма да бъдат повдигнати обвинения, пише още BBC. 

Помощник-режисьорът на филма Дейвид Холс се призна за виновен по обвинение за небрежно използване на смъртоносно оръжие, съобщиха още прокурорите. Той ще излежи шест месеца пробация.

Адвокатът на съпруга на Хътчинс каза, че подкрепя повдигането на обвиненията. „За семейството е утеха, че в Ню Мексико никой не е над закона“, каза той.

Адвокатът на Болдуин Люк Никас обаче нарече решението "ужасна грешка". По думите му Болдуин не е имал причина да вярва, че има боен патрон в пистолета – или където и да е на снимачната площадка. „Ще се борим с тези обвинения и ще победим“, каза той

Адвокатът на Гутиерес Рийд заяви, че съобщението на прокуратурата е резултат от „много погрешно разследване и неточно разбиране на пълните факти“.

Халина Хътчинс почина в болница малко след като беше простреляна в гърдите от реквизитния пистолет, с който Болдуин репетира сцена от филма. Инцидентът доведе до обвинения в небрежност и призиви за по-добри правила за безопасност на снимачните площадки.

След стрелбата Болдуин каза, че пистолетът е дал грешка. Той добави, че не е натискал спусъка и не е знаел, че е зареден. „Не знам какво се е случило на снимачната площадка. Не знам как този куршум е попаднал в този пистолет. Не знам“, каза той, припомня BBC.
 

   Източник: profit

Свързани статии