Актуално

На фокус

Актриса обвини в женомразие критик, защото ревюто му намеквало, че не е достатъчно секси

Актриса обвини в женомразие критик, защото ревюто му намеквало, че не е достатъчно секси

29.01.2021

Втори Фронт

1885


Холивудското списание “Variety” се извини на актрисата Кери Мълиган за "нечувствителния език" в рецензия, която според нея поставя под въпрос дали външният ѝ вид е достатъчно секси за ролята на фатална жена във филма “Момиче с потенциал”, където Мълиган играе главна роля.

Рецензията е на дългогодишния филмов критик Денис Харви, който в по-голямата част от материала му посветен на филма изказва възторг от актьорските качества на Кeри Мълиган, но пише също така, че “изглежда малко странен изборът за ролята на тази многопластова фатална жена". Денис Харви пише още, че според него по-подходяща за тази роля е Марго Роби, която е продуцент на филма. 

Заради тези му думи актрисата Кeри Мълиган обвини ревюто на Денис Харви в сексиско и даде тласък на кампания с искане критикът да бъде уволнен.

Той  излезе с официална позицията, в която казва следното:

“Не съм казал и не съм искал да намеквам, че Мълиган не е достатъчно секси за ролята.  Аз съм 60-годишен гей мъж. Определено не разсъждавам над сравнителния сексапил на младите актриси.”

И въпреки, че списанието не свали рецензията на Денис Харви, редакционния екип сложи извинение за грубия език в началто на материала.

Източник: news.sky

Свързани статии