Актуално

На фокус

Актьорът, изиграл Гюнтер от „Приятели“, почина на 59

Актьорът, изиграл Гюнтер от „Приятели“, почина на 59

25.10.2021

Втори Фронт

222


Актьорът Джеймс Майкъл Тайлър, който играеше Гюнтер - управителя на прочутото кафене Central Perk в сериала „Приятели“, е починал в неделя от рак на простатата в дома си в Лос Анджелис, съобщи неговият мениджърът пред CBS News. Той беше на 59 години.

Тайлър съобщи публично за диагнозата си през лятото. „Боря  се с този тумор през последните три години - каза той пред медиите. - Това е стадий 4. Рак в късен стадий. Така че в крайна сметка, изглежда не ми остава много.“

Той разказа, че болеста му е била причината да не участва на скорошната среща на „Приятели“ лично, а само виртуално:

„Исках да бъда част от това и първоначално щях да бъда поне за малко на сцената с тях и да мога да участвам във всички празненства“, каза Тайлър, който се появи чрез Zoom на събитието през май. „Бях  много щастлив, че бях включен, но невъзможността да присъствам физически малко вгорчи радостта ми“, призна тогава той.

Решението да не присъства лично е било лично негово: „Не исках да чувам „О, и между другото, Гюнтер има рак“, не исках и да говоря зя състоянието си“, каза той, добавяйки, че много от бившите му колеги са знаели за болестта му.

Тайлър играеше Гюнтер, управителя на Central Perk, кафенето, където Рейчъл Грийн (Дженифър Анистън) работи няколко месеца и приятелияте прекарваха заедно много време в почти всеки епизод.

В неделя Дженифър Анистън написа трогателен пост за актьора и качи в Туитър онзи момент от последния епизод на последния сезон, в който Гюнтер се осмели да ѝ признае, че я обича. (Дотогава тя не подозираше, че това е възможно - в епизод 6, сезон 8, на партито на Моника за Хелоуин Рейчъл каза на Гюнтер: „Сигурна съм, че един ден ти ще направиш някой мъж най-щастливия човек на Земята“).

Самият Гюнтер обаче беше много нещастен с тайната си любов, скапаната си работа и липсата на приятели - заради което много зрители искрено му съчуствахя и го харесваха.

Кортни Кокс, която играеше Моника Гелър, също му посвети пост в Инстаграм в неделя. Съболезнования сподели и Лиса Кудроу, изгирала Фийби Бъфе.

Източник: “Сега”

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания