Актуално

На фокус

Агитационни плакати на ГЕРБ на турски език в Истанбул

Агитационни плакати на ГЕРБ на турски език в Истанбул

09.07.2021

Втори фронт

4955


Агитационни предизборни плакати на ГЕРБ-СДС в Истанбул на турски език са били снимани в Турция. Кадрите се разпространяват във фейсбук от журналиста Димитър Стоянов.

Стоянов призова компетентните институции да проверят случая, тъй като е в разрез с Изборния кодекс. Член 133, ал. 2 от Кодекса гласи: Предизборната кампания се води на български език, предаде факти.бг.

Политическият анализатор Емил Соколов също сподели снимката, възмутен от видяното. "На някои още да не е наясно, че ГЕРБ и ДПС са в почти божествена коалиция, а Ердоган е техен пророк. Цената на тази поредна простотия ще е особено висока. ГЕРБ и ДПС превръщат един диктатор като Ердоган във фактор в българската политика. ГЕРБ и ДПС не виждат проблем да застрашат националната сигурност, ако това ще им спечели изборите. Гласувайте за нас или ви даваме на Турция. Това е слоганът на ГЕРБ и ДПС", коментира той в социалната мрежа.

"Проблемът не са секциите в Турция. Не слушайте опорките. Проблемът е, че Ердоган, Борисов и Доган са феодали. Те смятат, че българските граждани от турски произход им принадлежат. Ще ги агитират в нарушение със закона, ще ги разхождат с автобуси, а който се възпротиви, ще усети феодализма на гърба си. Трябва да спрем този терор. Българските граждани не са разменна монета. Не са стока. Те имат достойнство и права", смята Соколов.

    Източник: frognews

Свързани статии