Актуално

На фокус

Адвокатът на Узунов: Това е манипулативно разпространен запис, видеата нямат звук

Адвокатът на Узунов: Това е манипулативно разпространен запис, видеата нямат звук

14.06.2021

Втори фронт

632


Видеата нямат звук и съдържанието на разговорите е неизвестно, което стана повод за интерпретации и много въпроси. Пламен Узунов не е коментирал казуса, а от президентството бяха лаконични с реакция, че не реагират на "манипулации". Това коментира адвокатът на президентския съветник Пламен Узунов Емилия Недева. 

Тя заяви, че това е манипулативно разпространен запис, направен от камерите на заведение, като се цели чрез внушения да се придаде на една приятелска среща различно от истинското ѝ съдържание.

Пламен Узунов се е срещнал с човек, който не е на държавна служба от много години, и няма нищо уличаващо го в това. Твърдението за конспиративност е смехотворно, като се има предвид, че мястото е публично и че посещенията в това място очевидно добре се документират. Като адвокат и правозащитник бих попитала собственика на заведението, записите от чиито камери са предоставени за обслужване на тази манипулация, дали камерите му са поставени с цел охрана, или за регистриране и разпространяване на епизоди от личния живот на посетителите. Колко са законни действията му и какви са мотивите да предоставя записите извън целите, за които те се правят", каза още защитникът на Узунов. 

     Източник: eurocom

Свързани статии