Актуално

На фокус

Адв. Хаджигенов: Български Уотъргейт! Факт е най-голямото масово подслушване на български граждани в историята ни

Адв. Хаджигенов: Български Уотъргейт! Факт е най-голямото масово подслушване на български граждани в историята ни

04.08.2021

Втори фронт

1488


В момента имаме най-голямото масово подслушване на български граждани в новата ни история, а може би и в старата ни също. Това буквално е български Уотъргейт. В тези материали към момента го няма президента, но е публично известно, че и той е сред тях. Към настоящия момент имаме 3 списъка със 123-ма граждани, които са подслушвани и на които знаем имената. Сред тях има журналисти – известни и не толкова известни, общественици, граждански активисти, политици, кандидати за политици и други.

Това заяви адв. Николай Хаджигенов след заседание на Комисията за полицейско насилие. Той потвърди, че името му фигурира в списъка.

„Лично разпознах и име на човек от Софийска градска прокуратура. Той е бивш мой клиент, който не съм чувал и виждал може би от повече от 5 години. Връзката обаче е известна и вероятно това е причината. Представете си какви са мащабите – от обикновени хора от площада, през прокурор от СГП и стигаме до политици. В списъка няма обаче политици от ГЕРБ”, посочи още той.

„Подслушванията са от периода 14 юли миналата година до месец май тази година – продължило е месеци след протестите”, добави адв. Хаджигенов.

„От 1000 задания за подслушвания на 132-ма се знаят имената, списъците се допълват всеки ден”, обясни той.

По думите му списъците на този етап са секретни. „Списъците ще бъдат декласифицирани след месец, а един от тях – след три месеца", каза още Хаджигенов.

„Нашата история не познава такъв случай. Досега всички масови подслушвания са били инцидентни във връзка с някакво политическо дело“, припомни той.

По думите му прокуратурата не съдейства, а саботира работата на комисията.

 Източник: frognews

Свързани статии