Актуално

На фокус

Абсурд! Неваксинираните учители и ученици в Гърция ще се тестват два пъти седмично за Covid

Абсурд! Неваксинираните учители и ученици в Гърция ще се тестват два пъти седмично за Covid

12.08.2021

Втори фронт

747


В Гърция неваксинираните учители и ученици ще трябва да се тестват за коронавирус два пъти седмично. Учебната година в южната ни съседка започва на 13 септември.
Преподавателите в гръцките училища ще се допускат в клас само срещу сертификат за ваксиниране. Нежелаещите да се ваксинират се задължават да си правят два лабораторни теста на седмица, които ще заплащат сами. Решението е на министъра на образованието.

Учениците също ще се тестват по два пъти на седмица ,но самостоятелно,като тестовете за тях са безплатни.В Гърция вече ваксинират и децата над 12 годишна възрастно малка част от родителите подписват за сега декларация за разрешение.

В университетите - преподаватели и студенти ще влизат само срещу сертификат за ваксиниране или отрицателен тест.

В следващите дни се очаква правителството да въведе задължително тестване два пъти на седмица за всички неваксинирани работници в държавния и частния сектор.

Около 4 хиляди на ден са новозаразените в Гърция - по информация на здравното министерство. Рязко покачване е регистрирано на островите Парос, Миконос,Хиос, Наксос.  С ограничения и вечерен час са два града на островите Крит и Закинтос.

   Източник: frognews

Свързани статии