Актуално

На фокус

7 години затвор за Бисер, който уби от бой любовницата си и я снима

7 години затвор за Бисер, който уби от бой любовницата си и я снима

01.12.2021

Втори фронт

11037


6 години и 8 месеца затвор. Тази присъда чу Бисер Борисов, който на Коледа миналата година умъртви любовницата си Анелия от бой, след което я засне и се похвали с клипчета за зверството, предаде „Марица“.

Убиецът ще трябва да изтърпява наказанието си при първоначален строг режим, решиха магистратите. Бисер е признал изцяло за зверското убийство, което редуцира присъдата му с една трета. Той ще трябва да плати на трима близки на жертвата по 80 000 лв. обезщетение. Присъдата не е окончателна и подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд.

Бисер се запознал с любовницата си Анелия, на 48 години, през 2018 г. по време на престоя им в Чехия, където работили. Две години по-късно те се прибрали в България. През лятото на 2020 г. двамата отишли да берат рози в района на Карлово. Установили се на квартира в село Ведраре.

На 25 декември, Коледа, двамата били в жилището. Бисер излязъл за известно време, а когато се върнал установил, че Анелия е употребила алкохол. Той се ядосал, започнал да й нанася юмруци и шамари в областта на главата и по цялото тяло. Въпреки, че и той злоупотребявал с алкохола, непрекъснато ѝ правил забележки, че посяга към чашката. В един момент, след побоя, видял, че Анелия е изпаднала в безпомощно състояние, сложил я на леглото и я завил с одеяло. Направил снимка и клип на пострадалата и ги изпратил на свои близки.

Два дни по-късно, на 27 декември, биячът се обадил на тел. 112. Пристигналите на място лекарски и полицейски екипи установили, че жената била в безсъзнание. Анелия е откарана в болница, но въпреки проведеното лечение починала от нараняванията си две седмици по-късно – на 16 януари тази година. Според заключението на съдебномедицинската експертиза, черепно-мозъчна травма е в пряка причинно-следствена връзка с настъпването на смъртта.

   Източник: kriminalno.com

Свързани статии