Актуално

На фокус

5 години затвор грозят бившия зам.-кмет на София Евгени Крусев

5 години затвор грозят бившия зам.-кмет на София Евгени Крусев

27.04.2021

Втори фронт

513


5 години затвор поиска прокуратурата за бившия зам.-кмет по транспорта на София Евгени Крусев, съобщава Нова телевизия. Той е подсъдим за престъпление по служба, свързано с ремонта на столичната ул. ”Граф Игнатиев”.
Според държавното обвинение става въпрос за реконструкция на вече съществуващо трамвайно трасе с изготвени хидроложки и геоложки проучвания. Твърде спорен е, твърди прокуратурата, доводът за внезапно появили се подпочвени води.

Промяната в условията на обществената поръчка, смята обвинението, била с цел да се използват по-евтини и некачествени материали. Разликата в договорената и платената сума била в полза на фирмата изпълнител, пише в обвинителния акт.

Самият Крусев категорично отрече да е компрометирал процедурата. В последната си дума пред съда, той подчерта, че експертен съвет е вземал решенията за вида материали, които да се използват.

"Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" беше огромно предизвикателство. Обновяване в тази част на София не е правен 25 години", напомни той. По негови разчети всеки ден забавяне на ремонта е струвал около 25 000 лв. на дружеството "Столичен електротранспорт" заради недвижещите се по трасето трамваи.

Решението на спецсъда се очаква до края на деня.

   Източник: frognews

Свързани статии