Актуално

На фокус

4 години затвор за двама афганистанци, изнасилили момиче в София

4 години затвор за двама афганистанци, изнасилили момиче в София

14.07.2021

Втори фронт

4669


Двама мъже са осъдени на 4 години "лишаване от свобода" по внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура.

На 15.10.2019 г. около 00.10 часа в гр. София, кв. „Военна рампа“ подсъдимият М. Х. - гражданин на Афганистан, действайки в съучастие, като извършител, с подсъдимият У.Ю. – също гражданин на Афганистан , се съвкупили с лице от женски пол – И.С. (ненавършила 18 годишна възраст), като я принудили към това със сила.

Осъществените от М.Х. и У.Ю. деяния разкриват изключително висока степен на обществена опасност. Подсъдимите са действали с пряк умисъл, като съзнавали общественоопасния характер на деянието си и са предвиждали произтичащите от него общественоопасни последици.

По случая е образувано наказателно производство, проведено под надзора и ръководството на Софийска районна прокуратура, като в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършители на описаното по-горе деяние са именно М.Х. и У.Ю.

Разследването е приключило с внасянето на обвинителен акт срещу подсъдимите за престъпление по чл.152, ал.3, т.1, вр. ал.2, т.1, вр. ал.1. т.2, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1, вр. чл.63, ал.1, т.2 от НК.

С присъда на Софийски районен съд подсъдимите М.Х. и У.Ю. са признати за виновни по повдигнатото им обвинение, като им е наложено общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири години за всеки от тях, което те следва да изтърпят ефективно при първоначален строг режим.

   Източник: eurocom

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания