Актуално

На фокус

34 станаха жертвите при касапницата в Тайланд

34 станаха жертвите при касапницата в Тайланд

06.10.2022

Втори фронт

320


 Най-малко 34 са убитите при масовата стрелба в детска градина в Тайланд, Убиецът е 34-годишният Паня Камраб, който след масовото убийство се е самоубил. Смята се също така, че преди това той е убил съпругата и децата си, съобщават местните власти.

Нападателят е застрелял и намушкал с нож както деца, така и възрастни хора. Мотивът за нападението все още не е ясен. Според тайландските медии мъжът наскоро е бил уволнен от работата си. Полицията съобщава, че той е бил съден по обвинения свързани с наркотици. За последен път е видян да шофира бял пикап "Тойота" с четири врати и регистрационни номера от Банкок.

Световните лидери изразиха съчувствието си на семействата на жертвите на атаката тази сутрин. Премиерът на Обединеното кралство Лиз Тръс написа в Туитър, че е „шокирана да чуе за ужасяващите събития в Тайланд“. „Мислите ми са с всички, които са засегнати и първите, които реагираха. Обединеното кралство стои с тайландския народ в този ужасен момент“, добави тя.

Австралийският лидер Антъни Албанезе пък написа, че е „невъзможно да се разбере разбитото сърце“ и каза, че „всички австралийци изпращат своята любов и съболезнования“.

   Източник: frognews

Свързани статии