Актуално

На фокус

28-годишен е наръган с нож, умира по пътя към "Пирогов"

28-годишен е наръган с нож, умира по пътя към

01.01.2021

stolica.bg

4863


В новогодишната нощ 3-годишно от Костенец е оперирано с кръвоизлив на мозъка, 50-годишен е с откъсната длан от пиратка  28-годишен мъж почина от прободна рана в линейката на път към болница "Пирогов" тази нощ. Това съобщи зам.-директорът на лечебното заведение проф. николай Габровски на брифинг тази сутрин. Около 22 часа от болницата е постъпил сигнал за сбиване между 55-годишен и 28 годишен. Екип на полицията веднага е отишъл в "Пирогов", закъдето е пътувала линейка с прободения млад мъж. Той обаче издъхва в линейката на път за болницата.

Извършителят е установен и арестуван, потвърдиха пред Столица.bg  от МВР. Образувано е досъдебно производство. В новогодишната нощ 400 души са минали през кабинетите за преглед и 78 от тях са оставени за лечение, съобщи проф. Габровски. Най-натоварено е станало след полунощ, първите минути на 2021 година. 10 са пострадалите от бомбички, но без нито един с тежки травми. С откъсната длан от бомбичка е приет мъж на 50 години.  Повечето ранени са били обработени хирургически и освободени. В Спешна помощ-София са получени 200 повиквания, като 5 са сигналите за обгаряния и наранявания от пиратки. Дете на 3 годинки от Костенец е станало жертва на домашно насилие. То е оперирано, след като е установено, че има кръвоизлив около мозъка. от откритите по тялото травми се счита, че е жертва на домашно насилие. Полицията е уведомена по случая и е започнала проверка.

"Състоянието на 3 -годишното дете е стабилно", каза проф. Габровски.  8-годишно дете също е прието в реанимацията на "Пирогов". То е пострадало при катастрофа в Благоевград. След 00.00 часа имаше рязък наприл, основно пострадали от бомбички и битов травматизъм и алкохол. В токсикологията са приети 10 души за денонощието, каза проф. Габровски.

 

 

Свързани статии