Актуално

На фокус

2500 евро на мигрант взимали каналджии у нас. Разбиха група за трафик

2500 евро на мигрант взимали каналджии у нас. Разбиха група за трафик

09.12.2022

Втори фронт

124


Седем души от група за каналджийство са с обвинения след операция на ГДБОП и прокуратурата. Сред задържаните е и тартор на ОПГ-то за трафик на мигранти. Според информацията 2500 евро на мигрант взимали каналджиите, за да ги прекарат нелегално у нас. Шефът на групата вземал 1500 евро от тях. 
Групата съдействала на нелегалните мигранти за прекарването им през границата на България с Турция, я после - за пребиваването им у нас и за транспортирането им до Сърбия.

Каналджиите работили у нас от април тази година. Събират се доказателства и е възможно този период да се окаже по-дълъг.

Шестима от обвиняемите са в ареста за 72 часа, седмият също е в ареста, но по мярка за друго досъдебно производство, свързано с наркотици. Утре прокуратурата ще поиска постоянния им арест, заявиха от Софийска градска прокуратура, цитирани от Българската национална телевизия.

Всички обвиняеми са били ангажирани с набирането на хора, които да помагат на мигрантите да прекосяват нелегално границата, които да ги превозват през вътрешността на страната или да им осигурят условия за краткосрочно пребиваване у нас.

Петима от арестуваните имат съдебно минало.

   Източник: frognews

Свързани статии