Актуално

На фокус

25 нелегални имигранти са задържани край Тополовград

25 нелегални имигранти са задържани край Тополовград

02.08.2021

Втори фронт

645


Гранични полицаи от ГПУ-Елхово задържаха каналджия с 12 нелегални имигранти в района на Тополовград.

На 31 юли граничните полицаи и служители на жандармерията спрели за проверка в землището на с. Княжево, общ. Тополовград, товарен микробус "Ивеко" с водач 60-годишен мъж от Любимец. При проверката в автомобила са установени 12 незаконни имигранти, мъже, без документи, които заявили, че са от Афганистан. Те са задържани заедно с шофьора в ГПУ-Елхово.

Образувано е досъдебно производство за каналджийство срещу водача и 12 бързи производства срещу имигрантите за незаконно преминаване на границата под наблюдението на Районна прокуратура - Ямбол.

На 31 юли на главен път I – 9, между бургаските села Крушевец и Маринка, гранични полицаи от ГПУ-Малко Търново и служители на жандармерията извършили проверка на товарен автомобил „Мерцедес" с 53-годишен водач от София. При извършената проверка в товарния отсек са установени 13 нелегални имигранти без документи за самоличност, по техни данни граждани на Ирак и Сирия. Те са задържани заедно с шофьора.

С постановление на Районна прокуратура – Бургас 53-годишният водач е привлечен като обвиняем за подпомагане на мигрантите. Всичките 25 нелегални имигранти са предадени в специализирания дом за временно настаняване на чужденци в Любимец.

  Източник: frognews

Свързани статии