Актуално

На фокус

185 германски актриси и актьори обявиха в манифест, че са ЛГБТ

185 германски актриси и актьори обявиха в манифест, че са ЛГБТ

05.02.2021

Гласове

981


„Досега не можехме да засегнем открито личния си живот в нашата професия, без да се страхуваме от последствия за професионалния ни живот“, пишат авторите на манифеста. 

Сред тях са известни личности в Германия, като Годехард Гизе, Марк Вашке, Марен Кройман, Карин Ханчевски, Улрих Матес, Яеки Шварц или Мави Хьорбигер. 

Всички те се определят като лесбийки, гейове, бисексуални, транс, куиър или небинарни и съжаляват, че тези сексуални идентичности не са достатъчно популяризирани на германската културна сцена. Някои вече са признали пред семейството или приятелите си, но не и публично.

"Ние не сме видими публично с нашата полова идентичност. Винаги се предполага, че принадлежите към нормата", споделя Годехард Гизе, открит в сериала Deutschland 83.

Актрисата Карин Ханчевски, която участва в телевизионни филми като Tatort или Cobra Alert, обяснява, че няколко души са я посъветвали да не разкрива своята хомосексуалност по време на кариерата си, предупреждавайки я, че това може да ѝ навреди в получаването на роли.

"Винаги съм имала утопичното желание, ако някога направя признание, това да има политическа и социална значимост. Като отделен човек, трябва да съм безумно известна, за да променя нещо", обяснява тя, вярвайки, че групата цяло група би могла да предизвика промяна.

 

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания