17 партии се обединяват в общ фронт срещу ГЕРБ

17 партии се обединяват в общ фронт срещу ГЕРБ

11.01.2021

onovini.eu

2522


17 партии се обединяват в коалиция срещу ГЕРБ. Сред тях има и граждански организации, като се обмисля общо явяване на парламентарните избори.

Потенциалните политически партньори се събраха за преговори в столицата по покана на съпредседателя на ГПП „Ние, Гражданите“ Светозар Съев, съобщава „Евроком“.

Засега не се уточнява кои конкретно са политическите субекти, които обмислят този общ фронт.

На срещата е станало ясно, че обединяващото между всички седемнадесет партии и граждански сдружения е участието им в националните протести в страната през лятото и есента.

Участниците в срещата посочиха шест основни теми, около които могат да изградят обща политическа платформа и гражданско обединение.

Сред тях са отхвърлянето на модела на управление, корупционните схеми и практики на ГЕРБ, както и на останалите представители на статуквото; поствяне на интересите на българските граждани и интересите на българската държава са преди всички останали.

На срещата беше откроена и необходимостта от завръщането на ЕС към статута му на обединение на нации, а не превръщането му в съюз на транснационалните корпорации, т.е. Европа на нациите, а не Европа на корпорациите“.

Съхраняването на традиционните български ценности и противопоставяне на „джендър“ идеологията и „Истанбулската конвенция“ е друга от важните теми, както и приемането като основателни на критиките на президента към управленския модел на ГЕРБ и управляващото мнозинство.

 

 

Свързани статии