Актуално

На фокус

15 години затвор грози майката, пребила и хапала 2-годишното си дете

15 години затвор грози майката, пребила и хапала 2-годишното си дете

27.09.2022

Втори фронт

3835


На разпита жената твърдяла, че детето паднало от леглото, а тя го хапала, за да го свести

15 години затвор заплашват майката, чието детенце на 1 година и 9 месеца бе прието в тежко състояние в пловдивска болница на 23 септември. Лекарите установяват, че то има тежка черепно-мозъчна травма, разкъсване на белия дроб, следи от синини и ухапвания и веднага подават сигнал до МВР и прокуратурата.

Състоянието на детето е критично.

На разпита майката казва, че детето е паднало от леглото, на което се дължи черепно-мозъчната травма, а за да го свести – тя го била хапала, уточниха прокурорите. След тези показания на жената е назначена психиатрична експертиза.

В момента се снема зъбна отливка, за да се установи дали следите са нейни. Майката е живяла сама, но се разследва дали е имало и друг човек. Момиченцето е откарано в болница с помощта на съсед, тъй като няма шофьорска книжка.

След като вече е повдигнато обвинение, жената отказва да даде показания. Тя е задържана за 72 часа, като предстои искане за постоянен арест. Повдигнатото обвинение е за нанасяне на тежка телесна повреда на детето.

Момиченцето е осиновено. Шест пъти социалните са проверявали как 41-годишната осиновителка полага грижи за него, каза директорът на "Социално подпомагане" - Пловдив Надя Танева пред bTV. При посещенията на проверяващите всичко изглеждало перфектно и нямало никакви признаци, че може да се случи подобно нещо.

По думите на Танева, жената сама кандидатствала и сама поела грижите за малкото дете, което все още е в кома. Всички се надяват на чудо и момиченцето да оцелее. При добро стечение на обстоятелствата, то ще бъде отнето от майката.

    Източник: flagman

Свързани статии