Актуално

На фокус

15 години, в които не узаконихме тревата ВИДЕО

15 години, в които не узаконихме тревата ВИДЕО

16.02.2021

https://bg.trendingcountries.com/

651


ДУМАТА "ПРОМЯНА" е НЕ ТОЛКОВА износена в политическите и социалните среди като "лобистка", но последните цикли на изборите показват, че милениалите, които съставляват близо 25% от населението на САЩ, са след много повече от няколко нула към общ ред. Употребата на марихуана при възрастни вече е законна в осем щата, плюс Вашингтон, окръг Колумбия, а обществената подкрепа за легализация надхвърли 50%. Сега, когато повечето хилядолетия могат да гласуват и новообразуващите се надминаха минималната възраст за много политически служби, страната започва да усеща тяхното влияние. Марихуаната се оказва движещ фактор за промяна за хилядолетното поколение и е дошло време веригите най-накрая да бъдат издигнати на растение, което може да осигури всичко - от дрехи до гориво до отдих.

Сега не искам да чувам това цяло „просто искаш да се издигнеш!“глупост. В днешно време не съм много потребител на канабис, но съм голям фен на здравия разум, устойчивостта и общото благополучие на обществото. Всички съм уши за основателни, основани на факти аргументи срещу легализацията на марихуана, но основните, които съм чувал през годините, са свързани с фалшиви предположения или идват от производители на черния пазар, които не искат да губят доходите си. Нека да поговорим някои факти:

1. 89% от нарушенията на закона за марихуана в САЩ през 2015 г. са били само за притежание.
Същата година 643 211 души в Съединените щати усетиха изгарянето на белезници поради такси, свързани с гърнето. Наричайте ме луд, но бих твърдял, че националната полиция, правителства и съдебни системи имат по-добри неща от порицаването на хората за притежаване на завод. При постоянна степен на нулеви свръхдози, трябва да се обърне внимание на нарастващия проблем с хероина на нацията или може би да се помогне на пиячите да намерят сигурна кола до бара.

2. Икономиката на Колорадо процъфтява, а марихуаната е най-бързо развиващият се бизнес сектор.

Аз съм родом от Денвър и с лекота ще призная, че в много отношения родният ми град не изглежда така, както през осемдесетте и деветдесетте години. Докато местните жители на Колорадо обичат да копнеят за миналото, дните преди орди от калифорнийци и среднозападни хора да слязат върху нашата любима на Бронко, лудо ски, трудно е да се спори, че не сме по-добри за целия растеж. Имаме по-добра инфраструктура, държавните училища разполагат с повече пари, а Денвър се появява на световната сцена като модерно, удобно за технологично отношение място. Престъпността също спадна драстично. Познайте откъде идва добра част от това финансиране … (Ето подсказка)

3. Легализацията намалява драстично разходите за прилагане на наркотици, като същевременно увеличава данъчните приходи.
Според доклада за състоянието на Алианса за защита на наркотиците след първата пълна година на легализация в Колорадо, арестите на марихуана спаднаха над 90%. Като се има предвид, че всеки арест струва на държавата около 300 долара да се произнесе, държавата спестява сериозно тесто. Развлекателната марихуана е силно обложена, подобно на цигарите, като тези пари отиват в градските каси вместо в джоба на някой наркодилър.

4. Развлекателните и медицинските продажби създават работни места.
Производители, тримери, бъддъри, представители на продажбите. Както всяка индустрия, за да управляват тези предприятия е необходима властта на хората. Вместо да се стичат до окръг Хумболт по време на сезона на реколтата, за да спечелят бързо, тези, които работят в търговията на дребно и медицинската марихуана в държави, които се легализират, имат целогодишна, постоянна заетост, която осигурява заплати и стимулира икономиката.

5. Регулирането на растежа и продажбите насърчава безопасността на потребителите, като същевременно намалява общата вреда.
При регулирани продажби потребителите знаят какво купуват и как е произведено. Те правят покупката си в защитена среда, вместо в сенчест паркинг или апартамент на дилър, и не им се налага да живеят в страх да бъдат хванати и преследвани. Към това добавете и факта, че криминализацията на марихуаната непропорционално засяга младежите, хората в цвят и води до корупция и насилие.

 Автор: Димитър Карагегов

Свързани статии