Актуално

На фокус

12-годишно момче се удави в изкоп на ВиК във Варненско

12-годишно момче се удави в изкоп на ВиК във Варненско

17.06.2021

Втори фронт

874


Дванайсетгодишно момче се удави в изкоп на ВиК. Инцидентът е станал в девненския квартал "Повеляново". Заради обилните дъждове изкопът е бил пълен с вода и детето е влязло да се къпе. Каква е причината да се удави обаче все още не е ясна.

Дупката с размери 5 на 10 метра се намира в непосредствена близост до колектор на ВиК. В деня на инцидента е била пълна с вода заради проливните дъждове и в нея често са се къпели деца от близкия квартал.

Според разследващите дупката е била изкопана заради ВиК авария. От ВиК дружеството обаче категорично отричат тук да са работили техни екипи.

"Такова място очевидно привлича за съжаление децата. Сигурен съм, че са го правели и преди това, сигурно и много други деца", заяви Свилен Шитов, кмет на Община Девня.

Семейството на момчето е многодетно и домът им е близо до изкопа. По-голямата сестра на 12-годишния Ивайло се грижи за останалите деца. Майката е на работа, а бащата - на лечение в болница.

"Работила съм с това дете. Много кротко, тихо и скромно. Разпитах моите внучки и те ми разказаха, че има някаква голяма яма и че други деца са ходили също", допълни медиаторът Ирина Панева.

Едва след инцидента изкопът е обезопасен, а до няколко дни цялата яма ще бъде запълнена със земна маса.

"Направихме така, че да се запълни пространството. Първо да се отече водата, за да няма други предпоставки да идват деца", добави кметът на Община Девня Свилен Шитов.

Тепърва ще се изяснява каква е причината за удавянето на Ивайло. По случая е образувано досъдебно производство.

    Източник: БНТ

Свързани статии